söndag 23 november 2014

mer tidsbesparing

Eftersom vi nu månadshandlar har jag också gjort en månads matschema. Målen matchar det inhandlade. Efter 4 veckor går man tillbaka till vecka 1. 

Enkelt.  Allt finns hemma.  Alla vet vad som gäller.  

På söndagarna blir det stormatlagning. Då gör vi minst 3 portioner var att ha till lunch under veckan.
Ja det spar tid. Framförallt mindre tänkande på vad vi ska äta och om det finns hemma.  Mindre stress och oro. 

INTE så där längre


Matschema 7 dagar:

1.      Kycklingfilé
2.      Sallad - kyckling/räkor/rökt lax/tonfisk/skinka
3.      Vit fisk – t.ex. fisksoppa/gratäng
4.      Fläskfärs – t.ex. omelett/köttfärssås
5.      Laxfiléer – med spenat eller romsås färska grönsaker
6.      Nötkött/vilt
7.      Nötfärs/lammfärs